Sydenbolig: Dette får du for 2-3 mill.

- Januar var som å skru på en lysbryter, sier Agnar Carlsen i Norsk Megling. Kjøperne er tilbake for fullt.

Foto: Finansavisen.

Interessen for feriebolig i syden er tilbake på 2007-nivå, hevder Norsk Meglings daglige leder Agnar Carlsen overfor Finansavisen.- Lave priser og gunstig eurokurs, sammen med meget lav lånerente, er mye av grunnen. Selv om vi så tendensen i desember, var det i januar som å skru på en lysbryter, sier han, og viser til 8-10 salg i Spania bare i januar.Carlsens anbefaling er ifølge avisen å gå for de populære områdene, som i Marbella-området på Costa del Sol, Albir og Altea Alfazs Del Pi på Costa Blanca eller i Almeria.- For 200-300.000 euro får du i Spania en fin eiendom med 2-3 soverom og sentral beliggenhet. For det samme i Frankrike og Italia må du ut med ytterligere 100.000 euro, men samtidig kan du regne med det dobbelte i leieinntekter, sier Carlsen videre til Finansavisen.