Sydenboliger: Her faller det mest

Sydenbolig fristet lite i fjor, og salget av boliger i utlandet ble halvert. Her har prisene falt mest.

Foto: Finansavisen.
Reiseliv

Finanskrisen bidro sterkt til at salget av eiendommer i utlandet ble halvert fra 2008 til 2009. Daglig leder i Norsk Megling, Agnar Carlsen, forklarer overfor Estate Media utviklingen med "vesentlig overproduksjon" og at mange banker har overtatt prosjekter og lagt dem ut på billigsalg.- I et normalår selges 8-9.000 eiendommer i utlandet til nordmenn. I fjor var antallet rundt 4.500, sier Carlsen. ??Eiendommer langs Middelhavet i Frankrike og i Italia har holdt seg godt, mens enkeltområder i Hellas, Tyrkia og Spania har merket et relativt stort prisfall.- I tillegg har prisene i tidligere "østblokkland" som Bulgaria, Romania og Jugoslavia falt betydelig og omsetningen tilsvarende, sier Carlsen til nettstedet.

Nyheter
Personlig økonomi