Frykter spøkelses-byer i fjellheimen

- Fortsetter det slik, kan vi få en rekke spøkelsesbyer i fjellheimen, sier advokat Hans Otto Meyer.

Pellestova. Lillehammer. Foto: Scanpix.
Reiseliv

Finansavisen skriver i dag at strenge utleieregler dreper det allerede trege salget av fritidsleiligheter ved alpinanleggene.- Utleieplikt er en propp i systemet. Fortsetter det slik, kan vi få en rekke spøkelsesbyer i fjellheimen, sier advokat Hans Otto Meyer i Advokatfirmaet Haavind. Han styrer konkursboet etter Pellestova Utvikling.Finansavisen omtalte leilighetsprosjektet i går. Etter over tre år var bare tre av 50 leiligheter solgt, og den strenge utleieklausulen får skylden for både salgssvikten og sommerens konkurs.- Investorene sendte 14 henvendelser til kommunen der de ba om en dialog om utleiereglene. Andre fjellkommuner har lempet på kravene, men Pellestova-utviklerne fikk bare avslag, forklarer advokaten.

Nyheter
Næringsliv