Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no la i dag frem en undersøkelse av markedet for norske fjellhytter.
Rekordhøyt volum, kjappere salg- Stabilt godt markedTravlest i Trysil, dyrest i Hemsedal
Den årlige analysen, utarbeidet av TNS Gallup, viser et rekordhøye 2.218 hytter og leiligheter ble solgt via megler/advokat i 2010. Dette tilsvarer en oppgang på syv og 39 prosent fra hhv. 2009 og 2008.Snittprisen for en fritidsbolig på fjellet var 1.705.000 kroner i 2010, én og tre prosent høyere enn i hhv. 2009 og 2008.Samtidig ble formidlingstiden kraftig redusert. Fritidsboliger på fjellet ble solgt etter i snitt 78 dager i fjor, sammenlignet med 102 dager året før. Formidlingstiden er omtrent på samme nivå som for sjøhytter.Som vanlig selges det desidert flest fritidsboliger på fjellet i september og oktober, i tillegg til en aktiv periode nå før påske. EFFs nestleder Leif J. Laugen karakteriserer markedet for fjellhytter som "stabilt godt".- Likevel ser vi en flatere prisutvikling enn for sjøhytter og boliger. Denne utviklingen kan skyldes en omfattende utbygging av hytter og leilighetsprosjekter over mange år ved flere av de populære vintersportsstedene våre, noe som har medført et stort utbud og dermed dempet prisveksten noe.- Det er imidlertid tilfredsstillende å observere at markedet tar unna det store antallet - og at interessen fra kjøperne synes å være større enn det vi har sett de senere år, sier han. Enkeltkommunen med flest hyttesalg ble Trysil - 121 i tallet. Øyer (Hafjell) fulgte nærmest med sine 91 solgte fritidsboliger.De dyreste salgene fant sted i Hemsedal, med en snittpris per fritidsbolig på 2.773.000 kroner. Hol (Geilo) og Flå kommune kom nærmest, begge med en snittpris på 2.573.000 kroner.Vi merker oss også Drangedal kommune, der 9 av 10 fritidsboliger som ble lagt ut for salg i 2010 gikk til prisantydning eller høyere.