Selger Østfold-perle for 3,9 millioner kroner

I 2008 ville ikke noen legge inn et skambud en gang. Nå legges sjøhytta ut igjen - én million under takst. - Det er med et visst vemod jeg selger, sier eieren Tom-Henrik Ringstad til HegnarOnline.

Denne hytta er til salgs for 3,9 millioner kroner. Her utsikt fra jacuzzi. Bilder gjengitt med tillatelse fra megler.
Reiseliv

Meglerne er optimister til årets sesong for hytter ved sjøen. På den andre siden av fjorden solgte Krogsveen to objekter for oppunder 10 millioner kroner alt før vinterferien.Prøver seg med perle - igjen Nå prøver daglig leder og fagansvarlig Joachim Kolderup hos Boa Eiendomsmegling Moss seg med en fritidseiendom på Søndre Tasken i Råde i Østfold. Hytta med et P-rom (primærrom) på 61 kvadratmeter er omgitt av 1,6 mål festet tomt, pent beliggende på et høydedrag ca. 70 meter fra sjøen.Kolderup har hatt eiendommen ute for salg en gang før - uten hell.- Det var på den verste tiden i 2008, men responsen var heller laber, sier han til HegnarOnline.Selger for 3,9 mill. - én mill. under takst Selgeren, Tom-Henrik Ringstad, uttrykker seg enda klarere.- Vi kjørte visning etter visning, men selv om jeg satte ned prisen til én million under takst, kom det ikke inn et skambud en gang. Jeg kan ikke skjønne at markedet er steindødt for det jeg mener er en perle i Ytre Oslofjord.- Jeg fulgte børsen gjennom finanskrisen, men kan ikke skjønne at den er helt over i dette landet, legger han til.Taksten er på 4,9 millioner, og prisantydningen er - som den gang - 3,9 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.Ga 1,5 mill. for plankehaug i 2000 Ringstad ga rundt 1,5 millioner kroner for eiendommen i 2000.- Den gangen var det en plankehaug. Det var beliggenheten jeg kjøpte, sier han.Siden har Ringstad lagt inn ytterligere 1,5 millioner, pluss egeninnsats. Han leide inn gravemaskin og gravde opp tomten, som i dag fremstår som pent opparbeidet med plen, hekk, liten dam med fontene og flere solrike uteplasser. Tomten skråner svakt mot sydvest.- Om sommeren har du sol fra klokken 06 om morgenen til den går ned om kvelden, sier Ringstad.Artikkelen fortsetter under bildet.Jacuzzi, båtplass, vei helt frem Standarden er tilnærmet som en enebolig, med ny isolasjon, panel, vinduer og dører, innlagt vann, nytt kjøkken og flislagt bad, samt en ny støpt terrasse utvendig. Videre følger jacuzzi, bilvei helt frem og båtplass ca. 125 meter unna, der en kan fortøye en 22-24 fots båt.- Bryggen er et perfekt utgangspunkt for båtturer til Tjøme, Tønsberg, Strømstad og øvrige Bohuslän, sier Ringstad.I tillegg skal ny badebrygge monteres nå i vår.Området hytta ligger i ble fredet av Brundtland-regjeringen i 1981. Fra hytta har du sjøutsikt over naturreservatet Kurefjorden, Larkollen og helt til Bolærne på Vestfold-siden.Artikkelen fortsetter under bildet.Festeavgiften firedobles Noe som kan være egnet til å skremme kjøperne litt, er at hytta ligger på en festet tomt, og at festeavgiften fra i år spretter opp fra 4.000 til 16.000 kroner. Ringstad mener bekymringene er ubegrunnet.- I høysesongen kan du leie ut båtplasser fra Drøbak og innover i Oslofjorden for omtrent det samme som den nye festeavgiften - per uke. Og skal du leie plass til en campingvogn for én sesong i området her, koster det 12.000 kroner, sier han til HegnarOnline.- Festekontrakten er uoppsigelig - med en evig rett til fornyelse 49 år av gangen, så her vil det ikke skje noe uforutsett. Dessuten ligger hytta i et såkalt LNF-område (landbruk, natur og fritid), noe som betyr at grunneier ikke kan bruke tomten til noe annet. Boder i sjøkanten er ikke tillatt, og så slipper du unna den verste støyen fra båtmotorer. For naturelskere må jo det være bra, fortsetter Ringstad.- Selger i løpet av åretMegleren skriver i annonsen at dette er en fantastisk eiendom som "aldri" selges. Hvorfor selger du?- Det har med skilsmisse og finanskrisen å gjøre, så det er jo med et visst vemod jeg selger, svarer Ringstad.Megler Kolderup medgir at det fortsatt er tidlig på sesongen for hytter ved sjøen.- Ambisjonen er å komme i mål med salget i løpet av året, sier Boa-megleren til HegnarOnline.

Nyheter
Personlig økonomi