Oljemillionærer inntar Blindleia-perler

Pengesterke rogalendinger ser til Sørlandet i jakten på de flotteste hyttene ved sjøen. Nå trekker de enda lenger østover enn før.

Fra Blindleia ved Lillesand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
Reiseliv

Da Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no for litt siden la frem sin årlige analyse av markedet for fritidsboliger ved sjøen, kom Sørlandet (Lillesand, Kristiansand, Søgne og Mandal) ut som prisvinneren.Gjennomsnittlig oppnådd pris i de første fem månedene av 2011 lå på ca. 4,5 millioner kroner - 33 prosent over gjennomsnittlig oppnådd pris i hele 2010.Les også: Tviler på at hytteprisene smalt opp 18 prosentLes også: Hytteprisene: Her har de gått til himmelsLes også: - Hyttekjøperne er vesentlig flereLes også: - Her er hytter underprisetOljemillionærer til Blindleia En del av forklaringen synes å være et større innslag av oljemillionærer - eller pengesterke kjøpere fra Rogaland.- De siste årene har vi sett et skille ved Kristiansand. Østover, og i retning Blindleia, har vi sett mye østlendinger. Vestover, og i retning Søgne og Mandal, har kjøperne i hovedsak vært representert av rogalendinger.- Det vi ser nå, er at rogalendingene trekker lenger østover, og kanskje har begynt å dominere markedet mer i Blindleia, sier megler Eivind Berentsen hos ABCenter i Kristiansand til HegnarOnline.Ifølge megleren er det stort sett enkle faktorer som spiller inn, først og fremst nærhet til jobb.- Det er ikke mer komplisert enn at kjøperne ønsker kortest mulig vei til hytta, sier Berentsen.- Veldig eksplosivt i Søgne Det dyreste salget på Sørlandet så langt i år er en fritidseiendom til 19,25 millioner kroner i Søgne. Denne ble solgt av meglerhuset Sædberg.- Søgne har hatt en veldig eksplosiv vekst denne våren. Det er nok litt tilfeldig, men mange selgere har ventet i noen år på et bedre marked, og når de nå har sett et boligmarked som har tatt seg opp igjen, har de kanskje tenkt at nå er tiden inne, avslutter Berentsen overfor HegnarOnline.

Nyheter
Personlig økonomi