Prakteiendommen "Slottet" på Hesnes i Grimstad (bildet over) fikk nye eiere tirsdag sist uke. Ifølge
sørget to ivrige budgivere for at endelig kjøpssum landet på 23 millioner, to millioner kroner over prisantydning.Salget er i så fall årets nest dyreste ved sjøen, etter at vi tidligere i sommer omtalte en eiendom ved Østerøya i Sandefjord, som gikk for 23,6 millioner kroner.Selgeren av "Slottet", Jan Fredrik Wangen, hadde tidlig i prosessen forkastet et bud på 14 millioner kroner, skriver avisen.Eiendommen på 13,45 mål tomt omfatter, foruten hovedhuset, blant annet gjestehytte, park, svømmebasseng, bryggeanlegg og sandstrand. Salget i Grimstad skjedde dagen etter at "Lensmannsgården" i Høvåg i Lillesand ble solgt (se bildet under), for en pris Agderpostens kilder hevder å være på 16 millioner kroner. Det er i så fall 2,5 millioner under prisantydning.Forfatteren Gabriel Scott omtalte en gang eiendommen som "paradis på jord".Megleren for begge eiendommene, Gustav J. Sædberg i Meglerhuset Sædberg, vil ikke si noe om selve salgene til HegnarOnline, men forteller at han ikke har gjort ytterligere salg over 20 millioner kroner i sommer.Hvordan vil du karakterisere sommeren?- Det er vanskelig å konkludere, da det fortsatt er litt igjen av sesongen. Men vi har solgt færre eiendommer enn i fjor, og det er jo et tegn. Snittprisen per solgte objekt er høyere, men vi har altså ikke solgt så mange, sier han til HegnarOnline.Den erfarne megleren, med 21 års fartstid i bransjen, opplyser til Nettavisen at meglerhuset har solgt 21 eiendommer for totalt over 130 millioner kroner så langt i år. Snittprisen på over 6,2 millioner kroner er opp fra 4,5 millioner kroner i fjor.På samme tid for ett år siden hadde meglerhuset solgt 34 eiendommer.Hvor mye har børsuroen å si for interessen?- Det er vanskelig å tolke når vi er så langt av gårde i sesongen. Den største uroen har jo først kommet de siste ukene, så dermed har den ikke vært noe tema i sommer. Det hadde vært verre hvis den kom i mai, sier Sædberg videre til HegnarOnline.Samme Sædberg formidlet for øvrig tidligere i sommer eiendommen Hummerviga i Søgne i Vest-Agder for 19,25 millioner kroner. Kjøpere var Bjørn Bill og Lida Eriksen. .