Icelandair åpner rute til Denver

I sitt 75. år utvider Icelandair rutenettet med blant annet Denver. Og flåten utvides med 2 fly.

Foto: Icelandair

Icelandair feirer 75 år neste år og utvider blant annet med en ny rute til Denver. Fra 10. mai 2012 starter flyselskapet opp med helårig flyvning til Denver, USA. I starten vil det gå fly fra Reykjavik til Denver tirsdag, torsdag, lørdag og søndag.Ruten passer med de daglige avgangene fra Oslo, og vi i tillegg passe med flyvningene fra Stavanger (3 dager i uken), Bergen (daglig) og Trondheim (4 dager i uken).Eksempelvis kan man da reise fra Oslo kl. 14:45 og være fremme i Denver kl. 18:40 samme dag. Retur fra Denver er kl. 17:15 og da er man tilbake i Oslo kl. 12:20 neste dag.Les også: Road trip i USARutene opereres med Boeing 757 - 200, med 22 plasser på Saga klasse, 16 på økonomi komfort og 145 økonomistoler. Og en tur/retur i mai koster for eksempel fra 5.199 kroner på økonomi.- Vi ser allerede på innsalget at ruten til Denver er ettertraktet. Med mulighet for Stop-over på Island, samt muligheten å kombinere med andre ruter i nettverket, kan man fra for eksempel reise hjem fra Seattle, Minneapolis, Boston eller Toronto. Det gjør at fleksibiliteten og mulighetene er store, både for ferie og forretningsreisende, sier salgssjef for Icelandair i Norge, Bjørn Tore Larsen, til HegnarOnline.Forretningsstrategien til flyselskapet er basert på Islands geografiske posisjon, beliggende mellom Nord Europa og USAs østkyst. Det gjør også ruten Oslo - Reykjavik - Denver til den korteste. Ved å forene passasjerer som flyr til Island, med passasjerer som krysser Atlanteren via Island, har Icelandair utvidet og styrket nettverket kontinuerlig de siste tiårene.Icelandair knytter for eksempel 15 - 20 byer i Europa sammen med 5 - 8 byer i Nord Amerika ved bruk av Island og Keflavik som hub.I sitt 75. år vil Icelandair også øke flåten langdistansefly til 16 Boeing 757. Det er en økning på 2 fly fra i år.