- Vi meglere priset nok litt for høyt av og til

Både meglere og selgere av fjellhytter har kommet ned på jorda. - Men en bør ikke gjøre folk mer enn fornøyde heller, sier Hafjell-megler Tore Rugsveen til HegnarOnline.

Tore Rugsveen. Foto: Finansavisen.
Reiseliv

Flate priser og 19 prosent færre solgte enheter enn i 2010. Det var konklusjonen da Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no i forrige uke la frem sin 2011-analyse av markedet for fjellhytter, utarbeidet av TNS Gallup.- Den flate prisutviklingen på fjellet skiller seg vesentlig fra utviklingen i boligmarkedet med betydelig prisoppgang de senere år. For fritidseiendommer på fjellet er det definitivt kjøpers marked, og det finnes muligheter for å gjøre gode kjøp, sa nestleder i EFF Leif J. Laugen til de fremmøtte.Faktisk har snittprisen på fjellhytter holdt seg stabilt på 1,6-1,7 millioner siden 2007. Antall solgte via megler/advokat falt fra 2.218 i 2010 til 1.798 i 2011.Les også: Hyttemeglerens hyttedrømLes også: Hyttemegler: Du kan gjøre gode kjøp overaltLes også: - På disse hyttene kan du lett få betydelig rabattLes også: Hyttemegler: Dette er et godt produkt nå- Er på hjul nesten hver helg Etter presentasjonen tok HegnarOnline en prat med daglig leder Tore Rugsveen hos DNB Eiendom Fritid på Lillehammer.Det er mye til salgs. Må dere jobbe mer for salgene nå enn før?- Ja, vi er veldig mye på visning. Jeg bor jo på Hafjell og Øyer, og er på hjul nesten hver helg. Det er jo det som er oss lokale megleres styrke også, at vi er ute og viser frem.- For det handler om å vise frem, og vise frem og vise frem, understreker Rugsveen overfor HegnarOnline.- Det er kicket for meg Men samtidig er det ifølge megleren det å vise frem som er morsomt også.- Jeg pleier alltid å spørre folk når de kommer på visning hva de egentlig ser etter. Ut fra denne kartleggingen prøver jeg å finne den hytta vedkommende er ute etter, og det er ikke alltid den hytta hun eller han har ringt på.- Det å finne en hytte som kunden er fornøyd med, det er kicket for meg. Det er viktig, fortsetter Rugsveen.Les også: Oljemillioner gjør hyttene her til Norges dyresteLes også: Hyttemegler: Drømmerne og spekulantene helt borteLes også: Hytte: Nå kan du gjøre gode kjøp til fjells- Vi meglere var også med på bølgenVi hører at selgerne har fått mer realistiske prisforventninger. Er det en oppfatning du deler?- Jeg har vel tenkt at også vi som meglere var med på en bølge oppover, og kanskje priset litt for høyt av og til. Men så ser vi vel at både vi og selgerne nå har mer realistiske tanker om å få en grei pris.- Og en bør jo ikke gjøre folk mer enn fornøyde. Hvis selgeren har fått en ok pris, er det bra. Men dette gjelder jo både takstmenn og meglere, selvsagt. Vi lærer litt hver dag vi som driver i dette markedet også, og vi må være ydmyke, avslutter Rugsveen overfor HegnarOnline.Konkurranse Hva tror du oljeprisen (Brent for levering i april) vil være fredag 9. mars kl. 12:00?Gå inn på våre Facebook-sider og legg inn ditt tips. De to som kommer nærmest med sine tips vil få hver sin "Aksjeskolen" til en verdi av 359 kroner.

Nyheter
Personlig økonomi