Ferske tall fra Hotels.com viser at nordmenn koster på seg dyrere hotellrom enn naboene i Sverige, Danmark og Finland. I snitt bruker vi 952 kroner per natt på hotellrom når vi reiser utenlands og 1.084 kroner på hotellovernatting i hjemlandet. Det plasserer oss på fjerdeplass i internasjonal sammenheng.Tallene er hentet fra Hotels.coms Hotellprisindeks 2011, som levner liten tvil om at
- Nordmenn har god råd, og det reflekteres i ferievanene deres. Med en styringsrente på 1,50 prosent som generelt gir romslig privatøkonomi for folk flest, tenker nok de fleste nordmenn at penger ikke skal legge noen begrensninger på ferieopplevelsen. Det inkluderer å betale det lille ekstra for ting som havutsikt, balkong eller et hotell med en ekstra stjerne, sier kommunikasjonsdirektør i Hotels.com Alison Couper.Våre skandinaviske naboer er mer forsiktige med feriepengene. Svenskene bruker til sammenligning i gjennomsnitt 901 kroner på hotellrom i utlandet, mens danskene endte på 832 kroner. Mest sparsommelige er finnene som i snitt ikke betaler med enn 790 kroner per natt.På toppen av listen troner japanerne, som i gjennomsnitt bruker hele 1.037 kroner per natt på hotellovernatting når de reiser utenlands.