KjøpLogg inn

Øyparadis i nord til salgs for 2,5 millioner

Drømmer du fortsatt om din egen øy i et av verdens kanskje vakreste øyriker, får du en ny sjanse. - Nå er det naboen som skal selge, sier Aktiv-megler Håkon Strand til HegnarOnline.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 16.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 622 ord

Tidligere i sommer skrev vi at 92 mål av øya Tåværet, rett nord for Vega, var til salgs for en prisantydning på 4,5 millioner kroner.Les også: Selger sjeldent unik villa i nord for 7,9 millioner Følg HegnarOnline på Facebook her!Fortsatt usolgt Daglig leder og partner Håkon Strand i Aktiv Eiendomsmegling St. Hanshaugen i Oslo fortalte den gang om seriøse henvendelser både fra utlandet - og Bergen og Oslo her hjemme.To måneder etter står eiendommen fortsatt usolgt.- Det er en utfordring logistikkmessig å få interessentene oppover, men flere har vært og sett på eiendommen i løpet av sommeren. Prosessen har vært fin så langt, og vi tror skal få til noe innen overskuelig fremtid, sier Strand til HegnarOnline i dag.Nå skal naboen selgeOg samme megler har nå faktisk lagt en ny bit av Tåværet ut for salg. Naboeiendommen på 31 mål, med hovedhus og fjøs, er priset til 2,5 millioner kroner. Omfanget er altså mindre, både i areal og bygningsmasse.Artikkelen fortsetter under bildet.- Dette er en flott eiendom, og beliggenheten er kjempefin. Dog er ikke det historiske suset det samme, og det er litt mer å gjøre her enn der. På denne eiendommen finnes for eksempel ingen brygge, men du får lov til å bygge. Det foreligger en byggetillatelse, forteller Strand.- Vi hadde såpass mange som var interessert sist som ikke hadde midlene som måtte til for å få kjøpt. For disse kan dette være en fin mulighet, fortsetter han.Megleren kan også fortelle at fjøset ble satt opp så sent som i fjor sommer.- Her er det også litt arbeid som gjenstår. Fjøset er uinnredet, men har ca. 60 kvadratmeter bruksareal, og er godkjent for innredning av baderom med snurredo, sier Strand.Artikkelen fortsetter under bildet.- Plass til veldig mange sengerHovedhuset på 79 kvadratmeter bruksareal fordelt på to etasjer oppgis å være av "enkel standard, men godt vedlikeholdt". Vegg mot sør/vest er totalt renovert med ny kledning, mens 2. etasje har fått nye vindbord og nytt vindu.En evt. ny eier kan også glede seg over flere ildsteder i boligen, med vedovn i kjøkkenet og oljekamin i stua.Huset har ikke innlagt vann, men det foreligger godkjenning for utslipp av gråvann.- Standarden er enkel, men planløsningen er fin, med plass til veldig mange senger. Huset har vært bebodd det siste året av fastboende, og vil heller ikke være noe problem å bruke som det er, understreker megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.Tviler på at noen kjøper beggeKan det tenkes at noen vil kjøpe begge disse eiendommene i ett?- Det er selvfølgelig mulig, men jeg tviler på at det skjer. Eiendommene medfører nok arbeid hver for seg, svarer Strand, som legger til at selgeren av denne siste eiendommen kommer fra Vega, men er stasjonert på Østlandet.- Som tilfellet er med den første eiendommen vi la ut, har også denne vært innen samme familie i mange år, sier megleren videre.Beliggenhet på Helgelandskysten høres ut som et stykke unna, men direkteflyet med Widerøe fra Oslo til Brønnøysund tar ikke mer enn drøyt halvannen time. Derfra er det tre kvarter med ferge til Vega, og egen eller leid båt den siste etappen ut, blant holmer og skjær. Båtturen tar ca. 20 minutter.Kjører du bil fra Oslo, bruker du like lang tid til hytta i Blindleia.Artikkelen fortsetter under bildet.- Vill og fantastisk natur Har du ikke båt, kan du leie på Vega, som er et stort samfunn der du finner det meste du trenger av butikker.Som for den andre biten av Tåværet han la ut for salg tidligere i sommer, fremhever megler Strand også denne gang omgivelsene.- Til slutt må jeg fremheve den ville, fantastiske naturen på og rundt eiendommen, og den flotte utsikten der ute i havgapet, for eksempel til fjellkjeden Syv Søstre, avslutter han overfor HegnarOnline.Alle bilder gjengitt med tillatelse fra megler.