Nå kommer den første smaken av vinter for hele landet, med snøstorm i nord og kuldegrader i sør. Til helgen er fortsatt tilbudet begrenset for de som vil på ski, men det finnes muligheter for de som ikke klarer å vente, melder Skiinfo.no.- Etter mildvær forrige helg er det meste av den snøen som kom sist uke nå smeltet bort i lavereliggende strøk. Men oppe i høyden er det hvitt fortsatt, og mildværet har faktisk gjort snødekket godt mange steder, sier Torkel Karoliussen i Skiinfo.no.En kaldfront har nå kommet inn, og med nysnø oppå dette er nok vinteren kommet for å bli - i alle fall litt oppe i høyden. Med dette været starter også snøproduksjonen for fullt i de fleste anlegg.Rundt Gaustatoppen er det allerede et tynt snødekke. Det samme gjelder i Hemsedalsfjellene, og i Jotunheimen er det allerede full vinter. Langrennsesongen hadde en tjuvstart som smeltet bort igjen, men både på Geilo og i Hemsedal er det kjørt opp langrennsspor på natursnø i høyden.Ved Storefjell Resort på Golsfjellet har barnebakken allerede åpnet denne sesongen.Gaustablikk skisenter har gått hardt ut med optimistiske planer om tidlig åpning denne sesongen, og eier Lars Svardal sier til Skiinfo.no at det fortsatt er en viss mulighet for åpning allerede nå på lørdag, ettersom kulden nå er på vei. Han sier videre at åpning 2. november i alle fall skal være godt innen rekkevidde, med den værmeldingen som er nå.Flere av de store norske anleggene har planlagt åpning rundt den første helgen i november, og alt tyder nå på at ting vil gå helt etter planen. Både Trysil, Hemsedal, Geilo og Kvitfjell rapporterer at de er godt i rute.