Når yrkesaktive nordmenn skal bytte ut kontorlandskapet til fordel for jobbsamlinger utenlands, er det vulkanske omgivelser som frister aller mest.- Med sin flotte og ville natur, og store utvalg av sosiale og kulturelle begivenheter er det ikke vanskelig å forstå at Reykjavik er på ønsketoppen for jobbsamlinger. Det fremstår nok for mange nordmenn som det mest eksotiske nordiske landet, sier Vivan Sivertsen, adm. direktør i DFDS Seaways Norge.Undersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse i 2012, på oppdrag for DFDS Seaways. Respondentene ble spurt hvor de aller helst vil reise på jobbsamling utenfor Norge. Det er svært jevnt i teten, men Reykjavik topper listen over storbyfavorittene, med 28 prosent.På delt andreplass finner vi København, London og Barcelona. Førstnevnte er spesielt populær i Oslo og Akershus, hvor byen inntar førsteplassen som drømmereisemål.- Vi seiler 70.000 bedriftskunder til og fra København hvert år, og vi vet at nordmenn elsker denne byen av flere grunner. En ting er fantastiske shoppingmuligheter, lekker design og nydelig mat, men mange tiltrekkes av følelsen det gir å vandre rundt i en kosmopolitisk by, samtidig som du ikke er altfor langt hjemmefra, sier Sivertsen.