20 populære reisemål

- Det er ingen tvil om at nordmenn er tradisjonelle når det gjelder sine storbyferier, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

Reise på en sky - Foto -Scanpix
Reiseliv

Hotelleksperten 2012 har i sin Hotel Price Index for 2012 laget en oversikt over nordmenns favorittreisemål. Nordmenn flest foretrekker ifølge listen å reise til verdens kjente storbyer.På topp 20 er hele 16 av reisemålene i Europa, kun to i USA, ett i Midt-Østen og ett i Asia.London, som er kjent for sine mange shoppingmuligheter og sitt brede kultur- og uteliv, var i 2012 en populær destinasjon under sommer-OL. Som i 2011, toppet byen også i fjor listen over nordmenns favorittreisemål.- Det er ingen tvil om at nordmenn er tradisjonelle når det gjelder sine storbyferier. Her til lands er det fortsatt London, New York og København som gjelder, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com.Ikke overraskende er det de Europeiske storbyene som kaprer flest plasser. På en fjerdeplass finner vi Barcelona, etterfulgt av Paris, Berlin, Stockholm, Roma og Amsterdam.Den polske byen Gdansk ble fjorårets klatrer, og gikk fra en 17. til 11. plass.Listens eneste nykommer var eksotiske Bangkok som tok 19. plassen og med det dyttet Tallinn ut fra topplisten.- Våre tall viser at shopping, varme og god valuta for pengene er det nordmenn flest er opptatt av når de skal ut å reise, sier Yvonne Bonanati.Fjorårets mest populære reisemål:1. London2. København3. New York4. Barcelona5. Paris6. Berlin7. Stockholm8. Roma9. Amsterdam10. Göteborg11. Gdansk12. Riga13. Praha14. Krakow15. Dublin16. Nice17. Budapest18. Las Vegas19. Bangkok20. Dubai

Nyheter
Næringsliv