Brøt seg inn i Spetalens hytte - nå blir det bråk

Øystein Stray Spetalen har engasjert John Christian Elden etter at kommunen brøt seg inn i hytta. - Virker som personlig vendetta, mener advokaten.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Finansavisen
Reiseliv

Øystein Stray Spetalen vil gå rettens vei etter at bygningsmyndighetene i Sandefjord kommune tvang seg forbi Spetalens au pair og tok interiørbilder av hytta mens han var borte.Det skriver Finansavisen mandag.- Jeg vil si minst mulig om dette før jeg har fått en forklaring fra Sandefjord kommune, sier Spetalen til avisen.Det var representanter for administrasjonen i plan og bygg, deriblant saksbehandler Anne Kristin Engerdahl, som tok seg inn i Berganodden 20 i Sandefjord.Spetalen, som skal ha vært i byen sammen med sin kone, har satt sin advokat Børge Krogsrud på saken. Også John Christian Elden er engasjert for å se på den rettslige siden.Sistnevnte synes saken minner om personlig vendetta.- En slik opptreden er etter min mening klart straffbar, sier han til Finansavisen.Engerdahl sier til avisen at plan- og bygningsloven gir henne rett til uanmeldt besøk slik kommunen finner det hensiktsmessig i inntil fem år etter at ferdigattest er gitt på eiendommen. Spetalen fikk sin 27. januar 2011.Les hele saken i dagens avis.

Nyheter
Personlig økonomi