- For denne summen får du en fantastisk flott hytte

- Markedet for hytter ved sjøen er ekstremt selektivt, sier Krogsveens Henrik Tangen til HegnarOnline.

Henrik Tangen. Foto: Finansavisen.
Reiseliv

Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Finn.no la i midten av juni frem sin årlige analyse av fritidsboliger ved sjøen.Kjøpers marked og fallende priser var konklusjonen.- Å finne drømmehytta med alle fasilitetene du leter etter er enklere enn på lenge, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i EFF.Les også: Hyttene her er Norges mest lettsolgte- Har med følelser å gjøre Henrik Tangen, daglig leder og fagansvarlig på Krogsveens Bamble-kontor, mener selgerne absolutt har fått med seg at markedet er utfordrende.- Men vi er sjelden i diskusjon med selgerne i forhold til prissetting, sier han til HegnarOnline.Har selgerne fortsatt for høye tanker om hytta si?- Det er klart: hyttesalg og -kjøp har med følelser å gjøre. Har du hatt hytta lenge - og det er veldig ofte tilfellet - får man en forkjærlighet til stedet. Men vi opplever likevel at selgerne vet hva som er i ferd med å skje, svarer Tangen.Les også: Her kan du få realisert hyttedrømmen - uten å blakke deg helt- Reiseavstand veldig viktigVi hører at hytter fra fem millioner og oppover er tungsolgte. Gjelder dette hytter i lavere prisklasser også?- Markedet er ekstremt selektivt. Marginene er veldig små. Vi selger hytter i prisklassen 2-5 millioner kroner. Det er absolutt muligheter der, men også der er det tendenser til færre budgivere, sier Krogsveen-megleren.Ifølge Tangen blir reiseavstand og fasiliteter stadig viktigere for hyttekjøperne.- Kjøperne bruker hytta i langt større utstrekning, og da er det veldig viktig å kunne kjøre til hytta. Vi har også sett en storstilt utbygging av vann og avløp langs kysten, og det har vært med på å gjøre brukervennligheten langt større, sier han.I årets marked forteller Tangen om hyttesalg fra oppunder 800.000 ved Porsgrunn i området mot Vestfold og Helgeroa-kanten opp til 6,7 millioner kroner i Kragerø.Les også: - Lenge siden det var så enkelt å gjøre et hyttekupp- Fantastisk flott for fem millioner Hva fikk kjøperen for 800.000?- Da fikk han en hytte i svært dårlig forfatning uten sjøutsikt, men samtidig kunne han gå til sjøen på 5-10 minutter, sier megleren.Hva får du for 2 millioner i ditt område? 5 millioner?- Det avhenger selvfølgelig av standarden. Er standarden god, må du for to millioner trekke deg godt opp fra fjæresteinene.- For 5 millioner kroner kan du få en fantastisk flott eiendom med strandlinje. Objektene i prisklassen har også tidvis brukbar standard, avslutter Tangen overfor HegnarOnline.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Personlig økonomi