- Kjøp festetomten nå

Eiendomsadvokat Thorvald Nyquist råder hytteeiere til å kjøpe ut festetomten mens de fortsatt kan.

Hytter ved sjøen. Magnus Rørvik Skjølberg/FA / Magnus Rørvik Skjølberg/FA
Reiseliv

Boligeiere med festetomt kan velge om de vil kjøpe tomten hvert annet år, og hytteeiere hvert tiende år, skriver Finansavisen.- Det kan være et godt tips å innløse nå før nye regler trer i kraft, sier eiendomsadvokat Thorvald Nyquist i Deloitte, til avisen.Han erkjenner at rådet er å gamble litt, men mener likevel at hytteeiere som har en festet tomt bør ta kontakt med sin grunneier.- Du tar en liten sjanse ettersom ingen sikkert vet hvordan reglene blir. Men ettersom det er lite i dag som tyder på at det blir gunstigere regler for innløsning enn de som fortsatt gjelder, så har man sannsynligvis lite å hente på å vente, sier Nyquist.Å innløse tomten (kjøpe ut tomten fra grunneier) er nok mest aktuelt for hytteeiere som har planer om å selge hytten i løpet av de neste årene.Finansavisen skrev forrige fredag at hytter med festetomt oppnår lavere priser og er vanskeligere å selge. Derfor kan det være fornuftig å innløse uansett hvor gunstig kontrakten er.Les hele saken i dagens Finansavisen!

Nyheter
Personlig økonomi