Ti populære strandferier

Når nordmenn drar på ferie er det sol og strender som frister mest, og Barcelona vinner i år som den mest populære stranddestinasjon.

Foto: Scanpix
Reiseliv

En fersk undersøkelse fra Expedia.no viser at nesten halvparten av oss foretrekker strandferie, samt at vi har andre vaner enn resten av verden.Spania er nok en gang på toppen av nordmenns favoritt stranddestinasjoner i sommer.Både Barcelona og Balearene, bestående av Mallorca, Menorca og Ibiza, er dermed fulle av nordmenn i sommer.-Barcelona har strender, shopping, matkultur og arkitektur, og har blitt en favoritt for mange. Mallorca og Ibiza har opplevd økende popularitet blant eldre voksne og familier, sier Charlotte Gogstad i Expedia.no.Topp ti stranddestinasjoner for nordmenn:1. Barcelona, Spania2. Mallorca, Menorca og Ibiza, Spania3. Den franske riviera4. Kroatia5. Malaga og Costa del Sol, Spania6. Jylland, Danmark7. Algarve, Portugal8. Miami, Florida, USA9. Malta10. De greske øyer

Nyheter
Kultur