Slik lurer du boplikten

Professor sier det er såre enkelt å slippe unna boplikten. Her er oppskriften.

Hytter ved sjøen. Magnus Rørvik Skjølberg/FA / Magnus Rørvik Skjølberg/FA
Reiseliv

Professor Normann Aanesland ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås rister på hodet av norske kommuner som sender varsel om tvangssalg til de som ikke oppfyller boplikten. Men ifølge Finansavisen mener han også de uheldige har seg selv å takke.- For en tåpelig situasjon å havne i. De kunne ringt meg på forhånd, så kunne jeg hjulpet dem med det. Problemet er at de sitter og venter og venter, enten fordi de ikke gidder, eller tror de skal slippe unna. De forstår ikke at det er viktig å løse dette på et tidlig tidspunkt, sier Aanesland.For å oppfylle boplikten må noen ha stedet oppført som registrert adresse i Folkeregisteret.- Det er mange måter å registrere seg vekk fra boplikten på. Har man barn som går på skole eller studerer, kan de være registrert der uten å behøve å bo der, og det samme er tilfelle for flere yrker. Alternativt kan du finne en leieboer. Jeg har aldri vært med på tilfeller hvor man ikke kommer seg utenom dette hvis man bare handler tidsnok, sier Aanesland til avisen.Tone Torgersen fra Veierland anbefaler at man leier en militær til å ha adresse på boplikteiendommen.Les hele artikkelen i Finansavisen torsdag

Nyheter
Personlig økonomi