Åtte designhotell som er verdt et besøk

Det er både spennende og festlig å prøve (design)hoteller som skiller seg ut. Her er åtte gode kandidater.

nhow Berlin. Foto: Trivago.

Europa kan lokke med en rekke hippe og stilfulle hoteller. Utfordringen ligger i å vite hvilke byer og steder man skal satse på.Derfor har HegnarOnline bedt Kristin Estil Jacobsen i hotellsøkesiden Trivago.no om å sette opp en liste med åtte europeiske designhotell som er verdt et besøk.Her kan du velge mellom veggpryd i form av lysshow, nyte en paraplydrink ved designerbasseng i solfylte Hellas, eller skue utover spanske vingårder fra sengeplassen.Les også: 1,8 millioner om dagen, butler, limousin og privatjetHotell Kameha Grand Bonn (Bonn, Tyskland) Hotell Kameha Grand i Bonn i Tyskland ønsker gjester velkommen i 253 eksklusivt designede rom. De er alle unikt innredet, med en fullmåne over sengen eller et bad hvor en abstrakt kunstfigur kan bli funnet i rødt og svart på veggen.Her kan du også slappe av i evighetsbassenget på taket av hotellet og nyte utsikten over Rhinen.Hotel Bloom (Brussel, Belgia)I sentrum av Brussel finner du det Hotel Bloom. Hotellet ble fornyet i 2007 da de inviterte 287 unge, kreative kunstnere fra forskjellige land i Europa til å male hotellrommene for å gjøre det mest mulig unikt for gjestene. Mens lyse farger dominerer på rommene sammen med deres fargesprakende veggdetaljer, er hele delen fra lobbyen til restauranten fargerik.Deres restaurant SmoodS er en unik blanding av stue, kjøkken og musikk, hvor du kan velge blant sju forskjellige atmosfæriske «øyer» som er satt opp rundt baren, avhengig av hvilket humør du er i.Comfort Hotel Grand Central (Oslo, Norge)Comfort Hotel Grand Central hevder å være Oslos mest sentrale hotell med adresse i Østbanehallen ved Oslo S. 113 av deres 170 rom er unikt innredet, og et helt ypperlig sted for å hente litt inspirasjon.Interiørdesigner Lars Helling har beskrevet stilen som «industriell shabby chic». Hotellet byr ellers på gratis frokost og et 24-timers åpent treningsrom, så du kan trene når du vil.Hotell Semiramis (Kifissia, Hellas)Det moderne Hotell Semiramis ligger i den greske landsbyen Kifissia, en forstad til Athen. I lobbyen blir gjestene møtt med rosa og grønne farger og buede former. Hotellet tiltrekker seg spesielt mange kunstinteresserte med sine kunstutstillinger.Her kan du slappe av under rosa paraplyer før du tar deg en oppfriskende dukkert i det fargerike bassenget. De buede formene og fargerike tilbehøret går igjen også på rommene, hvor gjestene også kan glede seg over moderne hotellteknologi.Fontana Park Hotell (Lisboa, Portugal)Denne tidligere metallfabrikken huser det moderne hotellet Fontana Park. Rene farger og tydelige strukturer karakteriserer hotellets interiør. Et av høydepunktene ved hotellet er restauranten hvor du kan beundre et hundre år gammelt bonsai-tre mens du nyter deres asiatiske spesialiteter.Hotellrommene er utstyrt med store senger og speil, samt koselige kurvstoler i svart og grått. Gjennom glassveggen ut til balkongen kan du til enhver tid nyte utsikten over byen.nhow Berlin (Berlin, Tyskland)Dette hotellet med det klingende navnet "The Music and Lifestyle Hotel nhow Berlin" er et musikk- og designhotell ved bredden av elven Spree. Temaet musikk gjenspeiles i alle områder av hotellet. Her finner du blant annet et helt lydtett øvingsrom og et studio med panoramautsikt over Berlin.I toppetasjen finner du en bar hvor lokale og internasjonale DJer velger musikk med omhu for å skape den riktige atmosfæren. Det kuleste ved hotellrommene er kanskje TVen som er innebygd i veggen midt i rommet, som du kan vri hvor enn du vil.Nordic Light Hotell (Stockholm, Sverige)Ved Nordic Light Hotell kan du slappe av i en hyggelig atmosfære og beundre de fargerike lysvariantene. Hotellbaren bader i grønt lys og forskjellige DJer bidrar til å gi den riktige bakgrunnsmusikken. I restauranten blir gjestene ønsket velkommen av en harmonisk kombinasjon av kulinariske måltider, lys og musikk.Hotellrommene er utstyrt med håndlagde, individuelt justerbare senger. Fargen på belysningen kan endres avhengig av humøret, om du skulle trives best i lilla eller blått lys.Marqués de Riscal (Eltziego, Spania)Hotell Marqués de Riscal ligger i den spanske vinlandsbyen Elziego nord i Spania. Her blir gjestene ønsket velkommen av moderne arkitektur, dristige farger og buede former - fra lobbyen til hotellets tak.Hotellets gourmetrestaurant tilbyr regional mat med moderne nyanser, servert sammen med vin fra regionen. På hotellrommene er det høyt under taket og designet er basert på tydelige, asymmetriske linjer. Fra sengen kan du nyte panoramautsikten over de nærliggende vingårdene.