Livet går videre i Bangkoks turistdistrikt

Dagen etter militærkuppet var trafikken lettere enn vanlig i det vanligvis så travle Bangkok, men i turistområdet Khao San Road var mange ikke engang klar over kuppet.

Foto: Anantara Bangkok Sathorn.

Mange mennesker var tilbake på arbeid som vanlig, og matosen sto til værs fra tusener av matboder langs byens gater, akkurat som dagen før.I motsetning til forrige kupp i 2006 var det ingen stridsvogner i gatene og bare en beskjeden utplassering ved sentrale offentlige bygninger.Utenfor forsvarsdepartementet sto soldater vakt, men stemningen var rolig. Et musikksystem durte ut jazzklassikeren «What a Wonderful World» mens en syklist tok en selfie med en soldat.Flere steder i byen demonterte soldater protestleirene til begge sider i konflikten etter at de ba demonstrantene gå hjem.Musikken går videreBackpackergata Khao San Road var like full av turister og backpackere som alltid, dagen etter at portforbudet la en viss demper på den vanligvis så dampende og dunkende stemningen.Ved første øyekast så alt normalt ut, med sultne turister på jakt etter frokost etter en hard natt. Men i motsetning til dagen før var soldater utstasjonert i hver ende av gata.Mange barer og diskoer trosset portforbudet og holdt oppe som vanlig om kvelden, selv om de stengte litt tidligere enn normalt.Festet likevel– Folk hvisket litt om kuppet i går kveld, men de var ganske avslappet når det gjaldt å respektere portforbudet, sier Nena France fra London som vandret langs områdets suvenirbutikker med venninnene Charlotte og Lucy.– Vi var på Khao San Road og tenkte at alt ville være i full sving. Kvelden ble litt kortere, men likevel bra, sier den 24 år gamle skotske turisten Angela.Mange av de reisende på Khao San Road og området rundt var ikke engang klar over at det hadde vært et kupp.Tyske Mirian Gorman, som er i Thailand på bryllupsreise, la seg tidlig og gikk glipp av nyheten, selv om hun hadde hørt om unntakstilstanden to dager før.Ingenting å se på TVFor thailendere flest var det heller ikke store endringer i dagliglivet.Det er først og fremst de politiske lederne som merker kuppet på kroppen etter at de fikk ordre om å melde seg hos de militære.For Thanakan Chalaemprasead er den verste konsekvensen at han går glipp av noen av sin favorittprogrammer på TV fordi hæren suspenderte all normal kringkasting, samt at de allestedsnærværende 7/11-butikkene som normalt er oppe 24 timer, stengte om natten.– Jeg var sulten og hadde bare nudler hjemme, og det var heller ikke noe på TV. Hvis hæren vil at vi skal holde oss hjemme, kunne de i det minste gi oss noe å se på, sier den 21 år gamle mekanikeren.