Kampen om strendene tar ny vending på solkysten

Tyske og britiske turister har i årevis kjempet en innbitt kamp for å sikre seg de beste plassene på strendene langs den spanske solkysten, men nå kan fred være i sikte.

Reiseliv

Winston Churchill hadde neppe de spanske strendene i tankene da han holdt sin berømte tale under andre verdenskrig og oppfordret britene til å forsvare strendene mot invaderende tyskere.Selv om britene greide å holde tyskerne på avstand under krigen, har britiske turister måttet se seg slått på bortebane.Solhungrige tyskere har en lei vane med å stå opp ved daggry, plassere sine fargerike badehåndklær på de beste plassene på stranda, for deretter å returnere til hotellet.Først mange timer senere har de utsovet tuslet ned og plassert sine frokostmette kropper i sola, til mange medturisters store irritasjon.Nå øyner britiske turister et lite håp om at også de skal få gode plasser på Costa Blancas populære strender, takket være en ny nettside der de kan reservere strandplass på forhånd.På nettstedet tuplayaonline.com kan de sikre seg både strandstoler og parasoller i San Juan, Benidorm, Playa de Gandia og Playa de Torrevieja, uten å måtte ut på erobringstokt i grålysningen av den grunn.Tjenesten koster rett nok mellom 2 og 4 euro om dagen, men vil nok likevel bli populær blant mer bedagelig anlagte britiske turister som vil gjøre Churchills ord til sine.Hvordan deres tyske erkefiender vil møte utfordringen, gjenstår å se. Kampen om strendene er neppe over.

Nyheter
Kultur