Turismen øker tross terrorfrykt

Ifølge FN ble det gjennomført i alt 1,18 milliarder feriereiser til utlandet i fjor. Det er en økning på 4,4 prosent fra året før, til tross for økt terrorfrykt.

I Europa, Amerika og Asia- og Stillehavsregionen var økningen på 5,0 prosent. Samtidig opplevde Nord-Afrika en nedgang på 8 prosent, ifølge Verdens turismeorganisasjon (UNWTO).FN hadde på forhånd spådd en økning på 3-4 prosent etter en økning på 4,7 prosent året før.Det er sjette år på rad at turismen øker på verdensbasis etter en nedgang på 4 prosent i 2009 da verdensøkonomien var rammet av krise, og frykten for svineinfluensa fikk mange til å bli hjemme.I fjor var det spesielt turistnæringen i Tunisia som opplevde nedgang som følge av at 59 turister ble drept i to terrorangrep mot henholdsvis Bardo-museet i Tunis og et badehotell i feriebyen Sousse.