Nordmenn blir mest rammet av bronkitt og mage- og tarminfeksjoner på reisen, mens våre nordiske naboer har kneskader på skiferie som det andre hyppigste skaden de pådrar seg i vintermånedene etter tarminfeksjoner, viser en oversikt fra alarmsentralen Falck Global Assistance ifølge Afteposten.no.- Mye kan tyde på at nordmenn fremdeles er tryggere på ski enn våre skandinaviske naboer, sier assistansesjef Gry Monica Hellevik ved alarmsentralen Falck Global Assistance.Erstatningsutbetalingene var på over to milliarder kroner i fjor, og økte med åtte prosent sammenlignet med 2014.- Det er særlig erstatningene forbundet med sykdom som stiger. Erstatninger knyttet til sykdom utgjør nå over halvparten av erstatningene, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge i en pressemelding. For nordmenn er Spania det mest populære reisemålet, reisestatistikk fra både Tryg Forsikring og Frende Forsikring viser at det også er det landet vi blir mest syke i.- Tallene henger sammen med hvilke land vi liker å reise til. Mange nordmenn har feriebolig i Spania, og oppholder seg der lenge. Eldre er overrepresentert på sykdomsstatistikken her. I Thailand er enslige menn overrepresentert, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende som samarbeider med Falck Global Assistance.