Det er reisesiden Momondo som har rangert verdens syv mest berømte feriedrinker. Øverst på listen troner Sidecar fra Paris, skriver Di.se.Blandingen av konjakk, appelsinlikør og sitronjuice, skal ha blitt laget på 1920-tallet for å slukke tørsten til en amerikansk militærkaptein som var stamgjest på Hotel Ritz i Paris. Drinken har også rekorden som verdens dyreste. På hotellet kan du bestille en versjon laget av champagne fra 1850 og konjakk fra 1940. Prisen er 12.000 kroner. På andreplass finner vi bartenderen Ngiam Tong Boon's klassiker Singapore Sling. Denne kan du innta i Raffles hotellbar. Originaloppskriften fra 1910, inneholder gin, kirsebærlikør og Benedictine. Ingrediensene ristes, helles i glass og toppes med clubsoda. New York og Sex and the City-gjengens tranebærcocktail Cosmopolitain stikker av med tredjeplassen.Deretter følger Puerto Ricos Piña Colada med sin typiske ananassmak, etterfulgt av Londons og James Bonds Dry Martini og Limas Pisco Sour. Cubas Mojito, tar syvendeplassen. Vil man drikke romdrinken med lime og mynte slik som Ernst Hemingway gjorde i sin tid, bør man ifølge Momonde slå seg ned på La Bodeguita Del Medio i Havana.
Topplisten:
1. Sidecar, Paris2. Singapore Sling, Singapore3. Cosmopolitan, New York4. Piña Colada, Puerto Rico5. Dry martini, London6. Pisco Sour, Lima7. Mojito, Havana