Onsdag er det flott vær over omtrent hele landet, men så er det stort sett slutt.– Det blir en standardpåske og knapt nok det, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til
YrSkyer og nedbørByger og vind
.Han slår fast at knallpåsken østafjells kan avlyses når de røde dagene kommer. Det er på grunn av lavtrykkene som kommer inn mot Sør-Norge, at nordavinden byttes ut med sønnavind.– Når det blir sønnavind har vi ikke noe mer fjell å gjemme oss bak, sier han og forteller at været østafjells blir vekslende, med mye skyer og av og til nedbør.Siden temperaturen samtidig holder seg relativt høy, rundt 6-7 grader, vil nedbøren komme som regn de fleste steder. Ved kysten vil det blåse opptil frisk bris.På Vestlandet sør for Stad vil været holde seg omtrent slik det var før den varme og fine onsdagen, men det vil blåse litt kraftigere. Det vil bli litt ruskevær, men ikke noen uværspåske.– Men er du i fjellet skal det likevel ikke mye til før det blir utrivelig og kanskje også litt skummelt, sier meteorolog Kristin Seter i Bergen.Midt-Norge kan forvente seg mye av det samme i dagene som kommer. Det blir periodevis opptil liten kuling ved kysten og ellers litt regn og snø over 600 til 800 meter. Lørdag og søndag kan det komme perioder med sol.– Sønnaværet kommer litt senere til Nord-Norge. Torsdag kveld merker du det i Nordland, fredag også i Troms og Finnmark. Bor du langs kysten, har du byger og vind i vente, konstaterer meteorolog Raphael Kuhnel ved Værvarslingen for Nord-Norge. (©NTB)