SJ, som tidligere het Statens Järnvägar, startet opp sitt hurtigtog fra Oslo i august i fjor. Det har blitt en kjempehit, forteller Caroline Åstrand, som er prosjektdirektør i SJ. Hun hadde ikke drømt om at hurtigtoget skulle bli tatt så godt imot, sier hun til.– Vi er kjempefornøyde. Det har gått veldig bra. Strekningen fra Oslo til Stockholm har hatt en økning i belegget på 50 prosent. Først og fremst er det reisetiden på 4,5 timer som trekker folk, tror hun.– Man kan utnytte reisetiden på en ny måte. Man reiser bekvemt fra sentrum til sentrum, og får utnyttet arbeidstiden godt.Allerede i april kommer de til å søke Jernbaneverket og Trafikverket om flere avganger. I dag har de tre daglige avganger, nå vil de ha fem.– Vi håper at vi nå kan få til en enda bedre tidstabell for våre kunder. Hvis vi får ja til å utvide avgangene, starter vi opp allerede i desember, forteller hun. (©NTB)