- Omfanget av vinterprogrammet fra Rygge vil bli avgjort når den norske regjeringen bestemmer seg for om den vil innføre denne falske miljøavgiften eller ikke, sier Ryanairs salgs- og markedssjef for Skandinavia og Baltikum, Hans Jørgen Elnæs, i en epost til NTB.Fram til nå har det irske selskapet framholdt at det vil stenge basen på Moss Lufthavn Rygge fra 1. november, med mindre flypassasjeravgiften skrinlegges.Men i helgen kunne Sarpsborg Arbeiderblad melde at Ryanair har lansert nye billetter for salg for kommende vinter fra Rygge, til blant annet Kanariøyene, Krakow og Bergamo.Elnæs fastholder at flypassasjeravgiften vil kunne føre til redusert trafikk.Han sier at avgiften vil «viske ut de hardt tilkjempede konkurransedyktige prisene ved mindre private flyplasser som konkurrerer mot statseide Avinor, noe som vil sette norske arbeidsplasser i fare».Statsminister Erna Solberg (H) sa til NTB så sent som torsdag i forrige uke at hun er sikker på at flypassasjeravgiften vil bli innført, selv om den nå er utsatt i to måneder, fram til 1. juni. Utsettelsen kom etter at ESA ba om en avklaring på om et foreslått unntak knyttet til transfer kan være et brudd på forbudet mot statsstøtte. (©NTB)