Ifølgelegger en gjennomsnittlig kinesisk turist igjen 32.150 kroner i løpet av sitt ferieopphold i Rogaland. Andre asiater og spanjoler er også gode spesielt inntektskilder for turistnæringen.Den kinesiske forretningsmannen Dong Guo sier til at han vil investere minst 200 millioner kroner i regionen:– Det er to måter å tjene penger på. Du kan selge noe som mange vil ha, eller du kan selge noe til en liten gruppe som er villig til å bruke mye penger, sier Guo.Helst vil han bygge et spa- og velværehotell på veien opp til Preikestolen med egen heliport, men han har skjønt at det ikke er så lett å få til sånt i Norge.– Turismen må bli den nye oljen, sier lekemester Håkon Lund i Kongeparken til .I år bygger han Rogalands høyeste byggverk med rekordinvestering «Ørnen», som blir 80 meter høy. (©NTB)