<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roaming blir billigere i EU

Nye EU-regler skal inn i EØS-avtalen, slik at også norske mobilbrukere ikke skal måtte betale ekstra for å bruke mobilen på reise i Europa.

    Publisert 22. apr. 2016 kl. 14.21
    Oppdatert 22. apr. 2016 klokken 14.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    Mobil - Foto - Scanpix

    – Mange har fått seg en overraskelse når telefonregningen har kommet etter et utenlandsbesøk. Det har vært dyrt å bruke mobiltelefon og data på reise i Europa, og det vil regjeringen gjøre noe med, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding .I statsråd i dag ble det lagt fram en kongelig resolusjon om å inkludere EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen. Målet med denne regelen er at det ikke skal koste mer å bruke telefonen på reise innenfor EØS enn det gjør i hjemlandet.EU-parlamentet og Europarådet vedtok forordningen i november 2015. Fra 15. juni 2017 skal mobilkunder beholde sine nasjonale priser for samtaler, SMS og data når de er på reise i EU. Dette vil også gjelde Norge, Island og Liechtenstein når de tre landene har inkludert reguleringen i EØS-avtalen. Fram til juni 2017 har EU satt et tak på hvor mye mobilselskapene kan kreve i pristillegg, som vil gjelde i Norge så snart avtalen er på plass.– Det arbeides med å få det nye regelverket gjennomført nasjonalt i de tre EFTA-landene slik at endringen i EØS-avtalen kan tre i kraft. Nasjonalt setter vi inn ressurser i dette arbeidet, slik at vi kan få nytte av de nye reglene så snart som mulig, sier Solvik-Olsen. (©NTB)