Åpner fornøyelsespark for vinelskere

Etter tre års arbeid står La Cité du Vin klar i juni.

Som hovedstad for verdens største vinindustri, er Bordeaux åsted for Vinexpo, som er verdens største vinmesse. Vinindustrien i området har en omsetning på 14,5 milliarder euro i året, skriver ABCnyheter.Fra før har tilreisende kunnet besøke et eget vinmuseum, men i juni i år er det imidlertid klart for alle vinelskeres våte drøm – da åpner nemlig en flunkende ny fornøyelsespark det har tatt tre år å realisere, og der det handler nærmest utelukkende om vin.Mens Askepott-slottet utgjør selve hjertet i Disneyland i California, er det den ti etasjer høy bygningen «Belvedere» som troner majestetisk over La Cité du Vin. Her kan du nyte et glass Cabernet Sauvignon eller Merlot mens du beundrer utsikten 35 meter over bakken.Med 20 ulike attraksjoner på opplevelseskartet, skal parken være en blanding av fornøyelsespark og vinmuseum. La Cité du Vin planlegger årlig å holde to midlertidige utstillinger i kompleks på 700 kvadratmeter. Utstillingene skal ikke overraskende dreie seg om vin og vinens historie, og internasjonal kunst og kultur vil stå sentralt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også