Ryanair lover Rygge-dom om få dager

Ryanairfly på Rygge Flyplass - Foto: Scanpix

Ryanair vil ta stilling til situasjonen ved Rygge flyplass i løpet av de kommende dagene.

Tirsdag ble det klart at trafikken fra Rygge lufthavn skal avvikles etter 1. november «dersom forventet fremtidig volum fra Ryanair bekreftes». Flyplassledelsen har lagt skylden for avviklingen på den nye flypassasjeravgiften som kommer 1. juni. Statsminister Erna Solberg har avvist dette:– Ingen norske lufthavner blir nedlagt på grunn av en avgift på flyreiser, skrev Solberg på Facebook tirsdag.Hun mener Ryanair «ved gjentatte anledninger» har lagt press på europeiske lands myndigheter «for å slippe unna skatter og avgifter».Ryanair står likevel fast ved at det er regjeringen og flyavgiften som må ta skylden dersom Rygge blir nødt til å legge ned. - Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte «miljøavgiften» på flyreiser som den norske regjeringen har innført, sier salgs- og markedssjef Hans Jørgen Elnæs i Ryanair i en kommentar til Hegnar.no onsdag formiddag.- Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager, forsikrer Elnæs.


Les også