Ryanair: – Vi har triste nyheter, triste nyheter

Ryanair bekrefter at flyselskapet avvikler basen på Rygge.

– Vi har triste nyheter, triste nyheter som vi må takke deres regjering for, sa Ryanair-direktør David O'Brien da han åpnet pressekonferansen i Oslo onsdag formiddag.Han fortalte deretter om prosessen fra regjeringen i november i fjor foreslo flypassasjeravgiften, som tydelig kom som et sjokk på det irske lavprisselskapet. Selv om Ryanair hadde en klar oppfatning av at finansminister Siv Jensen (Frp) ikke støttet den omstridte avgiften, viste det seg at regjeringen ikke ville snu.Det betydde avvikling av Ryanairs base på Rygge og nedlegging av flyplassen med rundt 1.000 tapte arbeidsplasser på og i tilknytning til flyplassen som en konsekvens. (©NTB)Ryanair vil dermed kutte 50 prosent av selskapets kapasitet i NorgeRyanair flytter sin gjenværende trafikk til Sandefjord Torp. Det vil bli lansert ruter til Vilnius og en til Stansted, London, begge fra Gardermoen. Ruten til Stansted vil ha tre daglige avganger fra Gardermoen, opplyste O'Brien.