Beste sommeren på 376 år

Utsolgt!

Finansavisen kan fortelle at det renner inn med turister for hotellene på Vestlandet. Juli er allerede fullbooket, og det er utlendinger som kaprer rommene. - Dette er den beste sesongen vi har hatt på 376 år, og i tillegg til økt etterspørsel ser vi at salget av luksusartikler slik som champagne­merkene Dom Pérignon og Krug har økt betydelig, sier Ole Henrik Nitter Walaker til Finansavisen.Walaker er hotellsjef på Walaker Hotel, Norges eldste hotell fortsatt i drift, som ligger ved den idylliske Lustrafjorden i bygda Solvorn.Å oppleve Vestlandets vakre omgivelser, høye fjell og dype daler er svært populært, og flesteparten av hotellene er fullbooket. Langs Vestlandskysten er det straks helt tomt for ledige rom i resten av fellesferien, og hos Walaker Hotel og Hotel Union Øye er det kun knappe fire til fem ledige gjestedøgn igjen i juli.Den norske kronen er betydelig svekket siden oljeprisfallet, og dette er ifølge Walaker en av grunnene til den økte pågangen som særlig kommer fra utlendinger.Mariann Øye-Mork, hotelldirektør hos Hotel Union Øye, deler Walakers syn. Det herskapelige hotellet ligger i enden av Norangsfjorden på Øye, og har i generasjoner vært et attraktivt reisemål. Hotellet har derimot sett en endring i hvor gjestene kommer fra.- Vanligvis har vi nesten bare norske turister her, men nå er det også mange utenlandske. Dette skjer blant annet fordi utenlandske turister booker en god stund i forveien, sier Øye-Mork til Finansavisen.Ekstremsport har vært brukt til å markedsføre Vestlandet over flere år, men det er først nå utlendingene har oppdaget mulighetene som finnes her for fullt.


Les også