Hollywoodfilm øker turismen i Vesterålen

Den nye filmen «Downsizing» med Matt Damon i spissen, bidrar til å øke turismen i Vesterålen med over en firedel.

Reiseliv

Filmens innspilling finner blant annet sted i Vesterålen og Lofoten, og betyr mye for turismen i områdene, skriver Vesterålens Avis.– Det er med på å bygge opp Vesterålen som reisemål. Det er helt opplagt. Bare se på «Ringenes Herre» og hva det har betydd for New Zealand. Og med våre spesielle sceniske kvaliteter ved havet så er det få steder i Europa som kan måle seg, sier leder Roy Odd Schøyen i Vesterålen reiseliv.Han mener filmturisme er noe å satse på, men at det krever satsing og økonomi.– Vesterålen reiseliv bruker deler av ressursene på internasjonale medier. Det er viktig at vi får opp aktører som etter hvert vil bruke Vesterålen aktivt.Området hadde mellom januar og mai i år 38.000 besøkende, en økning på 26,8 prosent. Her er det for det meste tyske turister som dominerer. Men også dansker og kinesere bidrar til økning i besøkstallene.– Mange søker mot havet. Turister vil til fjordene og ha ro, fred og frisk luft. Så er vi en fredelig nasjon. Det har nok vært med å bygge opp. (©NTB)

matt damon
vesterålen
Nyheter
Reiseliv