Stadig færre reiser fra Rygge

RYGGE 20130411.Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Christensen, Marte

Passasjertallet på Moss Lufthavn Rygge fortsetter å gå ned. I juli reiste 11 prosent færre fra flyplassen enn på samme tid i fjor.

Det skriver Rakkestad Avis. Ifølge avisen reiste 170.000 passasjerer fra Rygge i juli i år, 21.000 færre enn i juli i fjor.Dette er fortsettelsen på en nedadgående trend for flyplassen i 2016. Fra begynnelsen av året og fram til juli har 900.000 passasjerer benyttet seg av Rygge flyplass, 55.000 færre enn i samme periode i fjor.En del av forklaringen kan være at Ryanair har påbegynt prosessen med å legge ned virksomheten fra flyplassen. Om noen måneder skal det irske billigflyselskapet kun fly fra Gardermoen og Torp.Også Torp Sandefjord lufthavn opplever nedgang i antall reisende, ifølge avisen.Dette i motsetning til det statlige selskapet Avinors flyplasser, som har hatt en vekst i passasjertallet på 1,4 prosent sammenlignet med i fjor. (©NTB)


Les også