Norwegian forbyr Samsung-telefon på alle fly

Norwegian innfører totalforbud mot Samsung Galaxy Note 7 på alle sine flygninger etter at det ble forbudt å ta med telefonen på fly i USA.

Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian - Foto: Scanpix

Det er foreløpig ikke innført et formelt forbud mot telefonen ombord i fly i Europa, men Norwegian velger likevel å nekte passasjerene å ta med telefonen på sine fly, melder Nettavisen.Forbudet kommet etter at det amerikanske samferdselsdepartementet forbyr telefonen Samsung Galaxy Note 7 på alle fly, både innenlands og inn og ut av USA.Forbudet trer i kraft lørdag. Samsung stoppet salget av toppmodellen denne uken etter å ha fått flere bekymringsmeldinger om at telefonbatteriet har tatt fyr eller eksplodert. Selskapet har varslet et tap på opptil 5,3 milliarder dollar.Nå kan ikke telefonen tas med i, eller sendes via fly i USA. De som prøver å ta med disse telefonen vil få dem konfiskert og risikerer bøtelegging.Samsung tilbyr eierne av Galaxy Note 7 pengene tilbake eller telefonbytte. (©NTB)