Lev herskapelig mens du lader opp til sesongen som en proff

Besøket på Torsby Skidtunnel kan kombineres med spa, fireretters herregårdsmiddag og helt rå stisykling blant svenske villdyr. 

Foto: Birkebeinerrennet
Reiseliv

Torsby skidtunnel & sportcenter garanterer snø året rundt. Det svenske langrennslandslaget er blant stamgjestene. Men en rekke nordmenn finner også veien hit for å prikke inn formen til både Vasalopp og Birken.Enten det er utstyr eller teknikk det står på, tilbys pakkeløsninger med både racingski og instruktørtimer fra juli og helt frem til Vasaloppet.De seneste årene har tunnelen hatt besøk av rundt 30.000 personer.

Selma Spa i Sunne ligger en 30-minutters kjøretur unna anlegget, og tilbyr pakker i samarbeid med skitunnelen.Daglig leder Anders Pertun forteller at han ønsker å tilby gjestene et moderne spa-opphold som dreier seg om mer enn å bare sitte i en stol og vifte med tærne. Spaet har jevnlig besøk av både sykkel- og skilag.Foruten storslagen natur og helårs vinterføre tilbyr han også spinning, yoga og vekttrening. I et av de to bassengene kan gjestene også bli med på treningsøkter i vannet.
Spa-hotellet eies av Norges mest kjente «Duracell-kanin», Petter Stordalen.Men selv Duracell-kaniner må lades opp av og til, og Selma Spa er perfekt til det formålet.Spahotellet står utenfor Choice-kjeden, og har få familielikheter med det «typiske» Choice-hotellet, men du ta med deg bonuspoengene fra kjeden hit og veksle dem inn i et svært behagelig opphold.Og Gunhild Stordalens glødende miljøengasjement har satt spor etter seg på Selma også, blant annet gjennom et stort innslag økologiske matvarer.
Utendørsbassenget holder en komfortabelt høy temperatur, og det er vanskelig å klare å bekymre seg for noe som helst når man svømmer rundt og puster inn den krystallklare, friske høstluften.Fra innendørsbassenget kan du traske rett inn i en av badstuene  - eller sette deg i jacuzzien med en friskpresset appelsinjuice og puste rolig i takt med bølgeskvulpet på høyttaleranlegget.Andrenalinkick i villmarkenDersom du ønsker tøff trening med skyhøy andrenalinfaktor kan du bryne deg på de sju ulike sykkelstiene i villmarken utenfor Torsby.Her finnes alle de fire MTB-nivåene, fra nybegynner til det tøffeste enduro-nivået. Selv nybegynner-nivået vil oppleves som tøft terreng for syklister som er vant til «flotte veier» på Birken.Du kan leie sykler hos Abbas MTB, like ved Abbas Stugby.Her vil du antagelig også treffe på Harold Abbas, som er en av fire entusiaster fra Torsby som gir ut bladet MTB Sweden Magazine. Han kan gi deg flotte tips om ruter.
- Ute på stiene er det større sannsynlighet for at du treffer på noe annet enn en syklist, forteller Abbas og minner om at vi faktisk er ute i villmarken. Det finnes rikelig av både elg og rev her. Tidligere var det også ulvesafarier i området, og er du heldig kan det hende du får øye på et av disse ekstremt sky dyrene.Selv så jeg kun en rev. Jeg hadde nemlig mer enn nok med å holde blikket limt på stien av «letteste slaget», og bare passe på at jeg kom meg vel over trerøtter og steiner med både skinn og kamera i behold. Fireretters i Lagerlöfs LänsmansgårdKun fem minutters kjøring fra Selma Spa ligger Länsmansgården fra Lagerlöfs debutbok Gösta Berlings Saga som senere ble til filmen som gjorde Greta Garbo til en stjerne. I dag heter den Ulvsby Herrgård.Stedet som anbefales av «White Guide» er et godt bevart minnesmerke fra den store herregårdsepoken i Värmland.Mariann Krönsjö tok over driften da tredje generasjon i den forrige eierfamilien ikke ville drive videre.Det var vakkert fordi det var et godt, fredfylt hjem. Det var lett å leve der - Fra Gösta Berlings SagaDen nye eieren har imidlertid beholdt den historiske susen over stedet:På veggen i bibliotekets sidestue henger bildet av lensmann Scharling fra Gösta Berlings saga.Lensmannen skal ha vært glad i god mat og drikke i godt selskap. Det er en arv Krönsjö viderefører.
Kjøkkenet serverer mat av lokale råvarer, både til frokost, lunsj og middag. På frokostbordet har de ansatte bidratt med egenproduserte favorittsyltetøy og -marmelader.Maten her er typisk svensk, og den fireretters middagen matcher forventningene man har til herregårdslivet. Stedet tilbyr ulike pakker, i den enkleste til 1390 svenske kroner inngår en overnatting frokost og fireretters herregårdsmiddag.Ønsker du å bli nærmere kjent med omgivelsene er Krönsjö et omvandrende leksikon på severdigheter og kultur i Värmland.Hun forteller at en av Sveriges høyaktuelle samtidskunstnere Karin Broos bor like i nærheten. Maleriene hennes selges unna for små formuer. Flere av dem kan sees i Alma Löv Museet på andre siden av Fryken for Ulvsby. Andre er på vei til New York for å USA-lanseres. Torsby skidtunnel & sportcenter Nettsidene til Selma Spa  har oversikt over spaets pakker, aktiviteter og priser Hjemmesidene til Ulvsby Herrgård  gir informasjon om pakketilbud og kontaktinformasjon. På Sunne.se får du oversikt over hva som skjer i Sunne til enhver tid. Via Abbas Stugby kan du kontakte Abbas MTB.

reise
langrenn
treningsreiser
Trening
spa
friluft
sykling
ekstremsport
velvære
helse
reisetips
Nyheter
Reiseliv