Billig pund gir billigere luksusvarer

Historisk lav pundkurs har gitt romsligere shoppebudsjetter, og norske turister kan spare mye på å kjøpe luksusvarene når de er i London.

- Det siste halvåret har vi sett et kraftig fall i pundkursen som følge av Brexit. Det er gledelige nyheter for norske London-turister, som nå kan få langt mer for pengene i storbyen enn kun for ett år siden. Spesielt innen luksusvarer er det mye å spare på å legge handleturen til London, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways.Den lave valutakursen har også ført til at London har tatt over for New York som verdens hovedstad for lave priser på luksushandel.64 prosent av de dyreste veskene og luksusklærne selges billigere i StorbritanniaEn fersk rapport fra Deloitte viser at hele 64 prosent av de dyreste veskene og luksusklærne selges billigere i Storbritannia enn andre steder i verden.- London har fantastisk shoppingmuligheter. Allerede på Heathrows terminal 5 finner du ikoniske butikker og merkevarer som Armani, Hugo Boss, Bvlgari og Burberry, og en kort bil- eller togtur fra London Heathrow finner du noen av verdens mest eksklusive shoppingsentre og flotte bydeler, sier Peter Rasmussen.I London koster et klassisk Camel Burberry Cashmere -skjerf 350 pund, cirka 3.750 kr i London. Dette er 1.249 kroner under prisene i Norge der det samme skjerfet koster på 4.999 kroner.Den populære ytterjakken Barbour Ashby koster rundt tusenlappen mindre i London. Mens prisen i Norge er 3.999 er prisen i London 225 pund, om lag 2.400 kroner.Et par Tom Ford Olivier solbriller som koster 232 pund, altså 2490 kroner, i London, koster 3.640 kroner i Norge.


Les også