Møt våren og golfsesongen ved Vänern
![](https://imaginary.finansavisen.no/resize?force=false&width=980&aspectratio=16%3A9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F8618344.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26t%5Bresize%5D%5Bwidth%5D%3D500%26t%5Bresize%5D%5Bheight%5D%3D500%26accessToken%3D98609796240542a4ffd74041a1345e4c5c21ca3fef727e444b25db4313d74aa0)
En eldgammel, majestetisk eike-allée hilser velkommen til Krokstad Herrgård som ligger midt i en vakker engelsk landskapspark med badebrygge ned til Vänern. I det restaurerte herskapshuset fra 1300-tallet, 3 kilometer fra Säffle, har Håkan Matteson skapt en moderne matdestinasjon som er tro mot tradisjonene som knytter seg til et slikt praktbygg. - Jeg vil skape min herregård, forteller han og legger til at han gjerne vil at gjestene skal føle at de har en herregård når de er på besøk der.Slike historiske overnattingssteder kan av og til skli over til å bli så vernet at man føler seg innesteng på et museum, men Mattesons valg av en tidløs men moderne eleganse gir Krokstad en praktfult og levende atmosfære. Turen fra Oslo tar 2 ½ time med bil.Veggene er kledd med kunst du stort sett kan kjøpe med deg hjem om du vil, og maten er stort sett kortreist. En plansjen på kjøkkenet viser de overraskende mange fiskesortene som finnes i Vänern.- Jeg har tilberedt cirka halvparten av dem, og innen jeg slutter er målet mitt at alle fiskesortene skal ha vært innom kjøkkenet, sier Matteson.Kjøkkenet er med i White Guide. Den svenske restaurantguiden sier det «er å håpe at flere finner veien hit, for kjøkkenet er blant regionens beste».