Møt våren og golfsesongen ved Vänern

En eldgammel, majestetisk eike-allée hilser velkommen til Krokstad Herrgård som ligger midt i en vakker engelsk landskapspark med badebrygge ned til Vänern. I det restaurerte herskapshuset fra 1300-tallet, 3 kilometer fra Säffle, har Håkan Matteson skapt en moderne matdestinasjon som er tro mot tradisjonene som knytter seg til et slikt praktbygg. - Jeg vil skape min herregård, forteller han og legger til at han gjerne vil at gjestene skal føle at de har en herregård når de er på besøk der.Slike historiske overnattingssteder kan av og til skli over til å bli så vernet at man føler seg innesteng på et museum, men Mattesons valg av en tidløs men moderne eleganse gir Krokstad en praktfult og levende atmosfære. Turen fra Oslo tar 2 ½ time med bil.Veggene er kledd med kunst du stort sett kan kjøpe med deg hjem om du vil, og maten er stort sett kortreist. En plansjen på kjøkkenet viser de overraskende mange fiskesortene som finnes i Vänern.- Jeg har tilberedt cirka halvparten av dem, og innen jeg slutter er målet mitt at alle fiskesortene skal ha vært innom kjøkkenet, sier Matteson.Kjøkkenet er med i White Guide. Den svenske restaurantguiden sier det «er å håpe at flere finner veien hit, for kjøkkenet er blant regionens beste».

Blant pakketilbudene som tilbys er trollingfiske på Vänern. Konseptet er ganske enkelt at du fanger din egen mat. Du kan også bli med inn i kjøkkenet og lære mer om tilbereding av fisk. Jakt, fiske, elg -og beversafari samt padling er andre populære aktiviteter i området. Du kan også kjøpe golfpakke til både Forsbacka og Billerud. Mange norske golfere kjenner allerede godt til Forsbacka, som i 2016 ble ranket som Sveriges 50. beste golfbane av Svensk Golf.Like i nærheten finnes også Billeruds Golfklubb som av det samme magasinet er beskrevet som en «golfperle».
Parkbanen som ble anlagt i 1961 er Värmlands nest eldste bane og vel verd et besøk. Hullene som strekker seg ut ved Vänern og gir vakker utsikt til Sveriges nest største innsjø har rikelig innslag av både skog og vann.Klubbhuset her er også en av de gamle herregårdene som ser ut til å ligge tett som hagl langs grensen mot Norge. Noe som kan ha sin forklaring i at herregårder var store gårder som hadde til oppgave å stille med hester til svenskekongen – som måtte til i rikelig monn for alle felttogene mot oss.Sesongen varte til 18. november i fjor. Værgudene avgjør naturligvis, men årets første flight pleier å ha gått ut innen medio april.Billeruds GK  Forsbacka GK  Krokstad Herrgård