- Bare det er billig nok, reiser nordmenn som vanlig

Nordmenn lar seg påvirke stadig mindre av frykt for terror når de skal planlegge utenlandsturer, fremgår det av tall fra Finn reise.

London har blitt rammet av terror ved flere anledninger den siste tiden, og senest søndag var det en varebil som kjørte inn i folkemengde like ved en Moské i byen. Disse hendelsene påvirker imidlertid ikke nordmenns ustoppelige lyst på å reise til den engelske verdensmetropolen.- London har ligget på toppen i flere år, spesielt etter lavere pund og oppstart fra Gardermoen i fjor høst med Ryanair, sier Kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge til Hegnar.no. Uken etter forrige angrep falt salget til London med 24 prosent, men så var etterspørselen tilbake igjen. Da terroren rammet Paris høsten 2015, ble bestillinger til flere europeiske byer rammet, og det tok lenger tid før bestillingene gikk som normalt.Berge forteller at det tar kortere tid å komme tilbake til normalen nå enn tidligere.- Våre tall fra FINN.no reise viser at det tok lengre tid før å komme tilbake til vanlig booking-volum. Denne gangen tok det kun en uke, så var alt «glemt», sier han. I en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Finn reise, kommer det frem at det er mindretallet som lar frykten for terror styre feriemålene sine.På spørsmålet om frykten for terror har noe å si for valget i planleggingen av neste utenlandsferie, svarte 45 prosent nei, mens 37 prosent svarte ja.18 prosent svarte at de var usikre.- Bare det er billig nok, reiser nordmenn som vanlig. Det har også vært et ordtak i reiselivet i mange år, sier Terje Berge i Finn reise.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også