Da kan du bli nektet å fly

Dersom du får disse sykdommene, kan flyselskapene nekte deg å reise.

Reiseliv

– Den generelle regelen er at du ikke får fly om du har infeksjonssykdom. Er du syk med feber eller har synlige blemmer, kan du bli nektet å reise, sier Petter Thornam, ansvarlig lege ved Sentrum Reisemedisin i Bergen til NRK.Han understreker at det ikke er stor smittefare på fly. Men flyselskapene er ganske strenge.- Du risikerer å bli avvist dersom du har synlige vannkopper og kan ikke vise frem en «fit for flight»-legeerklæring, opplyser Line Sørbø, sykepleier og medisinsk skaderådgiver ved Europeiske Reiseforsikring.Sørbø nevner også luftveisinfeksjoner, ørebetennelse, hånd-, fot- og munnsyke, feber og mage-tarminfeksjoner. Men hun understreker at det oftest er vannkopper som fører til at folk må utsette flyturen.Tonje Sund i SAS, bekrefter dette.– Det generelle rådet er å ikke fly hvis du er syk, både av hensyn til egen og medpassasjernes sikkerhet. Vannkopper kan være farlig for gravide som blir smittet, opplyser hun.

fly
reise
reiseforsikring
Nyheter
Reiseliv