Over halvparten av oss skal feriere i Norge i løpet av sommeren, viser årets reiseundersøkelse fra FINN.no. Blant Norgesferierende oppgir nesten én av tre at de planlegger fjelltur i løpet av sommeren.Berlevåg og Hammerfest er de flyplassene med størst trafikkvekst.- Aktive ferier har blitt en trend, og vi ser at mange søker seg til områder der natur og aktive opplevelser er lett tilgjengelig, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen. Midnattssol, lofotfiske og kritthvite strender Søk på flybilletter til Hammerfest har doblet seg fra 2015 til 2017. Billetter til Leknes og Svolvær har blitt søkt på 76 prosent flere ganger i samme periode. Også søk på billetter til Bodø, Tromsø og Alta har økt solid de siste to årene. Det er ikke bare lofotfiske og midnattssol som trekker turister. Magasinet Reiselyst kåret nylig sine topp fem strender i Norge, og på listen finner vi stranden Unstad i Lofoten. Også Haukland strand i Leknes topper flere kåringer over noen av de vakreste strendene i Norge.Sol og varmeSelv om Nord-Norge har blitt populært, er det færre som vil dra på Norgesferie. Andelen som planlegger ferie i eget land synker fra 34 prosent sommeren 2016 til 28 prosent i 2017.