Kraftig Airbnb-vekst i Norge

På ett år har antall utleieannonser på overnattingstjenesten Airbnb økt med 58 prosent i Norge, ifølge statistikk fra selskapet selv.

I juni lå det ute over 22.000 utleieannonser i Norge på den amerikanske markedsplassen, skriver NRK som har fått tilgang til statistikken.Også den norske markedsplassen Finn.no har merket seg at interessen for å leie ut ferieleiligheter- og hus har vokst i Norge de siste årene. I slutten av juni var det 45 prosent flere annonser for fritidsboliger til leie på Finn enn på samme tid i fjor, opplyser produktdirektør i Finn reise, Eivind W. Christiansen.– Vi nordmenn har en viss restriksjon mot å leie ut hytte og hjem, men der er vi i ferd med å snu. Jeg tror at flere ser muligheten til å kunne finansiere egne kjøp og ferier ved å leie ut egne eiendommer, sier han.At flere utenlandske turister dropper pakkereisen kan være med å forklare trenden, tror næringspolitisk fagsjef Ingjerd Sælid Gilhus i NHO Reiseliv.– Det går veldig godt i norsk reiseliv, og det er en stor økning i utenlandske gjester som kommer til Norge, sier Gilhus, og legger til at organisasjonen er positive til denne typen utleie-plattformer, fordi det gir større overnattingstilbud for turister, sier Gilhus til NRK.Hun presiserer at tross økt interesse for ferieleiligheter, vil årets sommersesong trolig gå svært godt også for hoteller og andre tradisjonelle overnattingstilbud.(©NTB)