LO-forbundet Norske SAS-flygeres forening og Parat-foreningen SAS Norge mekler på vegne av pilotene, med SAS som motpart.Lykkes det ikke, blir det streik fra mandag morgen. I første omgang vil kun to piloter tatt ut: Én fra flygerforeningen og én fra Parat. Men planer for opptrapping er allerede lagt, opplyser forhandlingsleder Jens Lippestad til Det er arbeidsavtalen som er hovedstridstema. Pilotene krever større forutsigbarhet i turnusplaner. Hyppighet av helgevakter er også et tema.– I dag har pilotene krav på fri én helg i måneden. Vi ønsker å gjøre om det til fri annenhver helg for halvparten av pilotene, mens den andre halvdelen jobber i en fast turnus som ikke blir påvirket av dette. De jobber litt mer enn annenhver helg, sier Jens Lippestad.Pilotene risikerer å jobbe sju helger på rad innenfor dagens avtale. Lippestad sier pilotene ikke har noen krav for å redusere arbeidstiden.Pressekontakt Tonje Sund i SAS vil ikke kommentere meklingen, men sier til LO-Aktuelt at de har store ambisjoner om å unngå konflikt.(©NTB)