Bygger spektakulær undersjøisk restaurant

Snart får Europa sin første undervannsrestaurant, og den bygges i Norge, skriver CNN.Det er arkitektene i Snøhetta som skal bygge restauranten som vil stå ferdig tidlig i 2019. Arbeidet starter allerede i februar 2018 på det sørligste punktet i Norge - Lindesnes.Snøhetta, som blant annet står bak både Den Norske Opera, opplyser at restauranten skal hete "Under", og vil hvile på havbunnen fem meter under overflaten. - En av fordelene med denne bygningen er hvordan det forholder seg til naturen og landet og hvordan du kan komme deg trygt fra land og på en veldig dramatisk måte gå gjennom en tube ned til havbunnen, og oppleve noe man normalt ikke kan oppleve, sier Rune Grasdal, som er sjefsarkitekt for prosjektet.Besøkende kan forvente tre nivåer med kapasitet til å huse 100 gjester. Under inngangen og garderoben vil det være en champagnebar, for å markere overgangen mellom kysten og sjøen. Lenger ned vil det være et spiserom med to langbord og mange mindre bord posisjonert foran et digert panoramavindu. Grasdal sier de har vært viktig for dem at folk ikke skal føle at stemningen er klaustrofobisk. For å få til dette har arkitektene brukt eiketre og sørget for god lyssetting. - Det skal være en spennende opplevelese, men folk skal også føle seg sikre og komfortable når de sitter der.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også