Lillehammer-regionen har beregnet at snøgaranti og skiføre betyr 50.000 gjestedøgn fra oktober til jul, skriver DN og viser til at dette er grunnen til at de første løypene allerede kjørt opp på Sjusjøen.- Fra oktober til jul utgjør folk på snøsamling – enten det er langrenn, skiskyting, alpint eller ake- og bobbanen – 50.000 gjestedøgn i regionen. Det er treningsgrupper som kommer hit fordi vi er i gang tidlig, sier Ove Gjesdal, daglig leder i Visit Lillehammer, til avisen.Gjesdal anslår at et gjestedøgn gjør at det legges igjen 1.200 kroner i regionen. Det betyr i så fall at folk på jakt etter snø utgjør 60 millioner kroner frem mot jul. Det innebærer besøk til skistedene Sjusjøen, Hafjell, Skeikampen og Kvitfjell, samt ake- og bobbanen på Hunderfossen.- Vi ønsker å være en snøsikker region. Å ha tidlig sesong er kjempeviktig for entusiastene og klubbene, sier Gjesdal til DN.