Dersom regjeringens forslag om å øke reiselivsmomsen fra ti til tolv prosent i neste års statsbudsjett blir vedtatt, blir Norgesferien dyrere. Men det finnes mange rimelige feriealternativer i utlandet, ifølge momondo.- Hele 24 prosent av oss foretrekker å bruke penger på reise, ifølge momondos reiselivsundersøkelse. Men selv for reisevante nordmenn finnes det destinasjoner som kanskje ikke er så kjente og gjerne har et prisnivå langt under Norge når det gjelder hotell, restauranter og andre reiseutgifter, sier Kaja Hanøy, talsperson for momondo i Norge.Momondo.no har satt sammen en liste med fem reisemål for 2018 med budsjett under 2.000 kroner dagen fordelt på en familie på fire.
  • Sofia, Bulgaria: Sofia er et idyllisk sted når de historiske bygningene er dekket av snø. Hvert år fryser Ariana-innsjøen i Borisova Gradina til is og blir til en stor skøytebane vinteren gjennom. Etter en dag i snøen, kan man få varmen igjen på et av regionens mange mineralspa.
  • Braga, Portugal: Braga er full av gammeldags portugisisk sjarm, men er samtidig en ungdommelig universitetsby. Katedralspirene vokter over de smale gatene som snirkler seg gjennom byen, omgitt av restauranter og barer. Katedralen Sé de Braga fra 1100-tallet er landets eldste. Den gamle bydelen byr på en rekke kapeller, for eksempel Capela dos Coimbras.
  • Las Palmas, Spania: Las Palmas er en kjent feriedestinasjon. En spasertur i havgapet langs Paseo de las Canteras, som følger stranden med samme navn er en vakker opplevelse. Når det er lavvann forvandles Las Canteras til en snorklers paradis, takket være revet kjent som La Barra. 
  • Jerevan, Armenia: Nyt de lange sommerkveldene i «den rosa byen», som den kalles grunnet bygningenes rosalignende stein, på kaféterrassene. Jerevan har blitt gjenoppbygd for å skjule arrene etter kriger og naturkatastrofer, så det meste av det du ser er under hundre år gammelt. Jerevans eldste kulturarv ligger i utkanten av byen, hvor Hrazdan-elven og en dyp kløft skaper en naturlig grense.
  • Belfast, Nord-Irland: Når man vandrer rundt i Belfast til fots eller hopper ombord i en svart taxi, er det umulig å gå glipp av fredslinjene (de fysiske sperringene mellom protestantiske og katolske nabolag) og veggmaleriene. Man får også mange påminnelser om Belfasts skipsbyggingshistorie, for eksempel på museumet Titanic Belfast. Den lokale spesialiteten Belfast Bap (fylt rundstykke) kan man kjøpe på St George’s Market og spises sammen med de lokale kontorarbeiderne som har lunsjpause i gresset ved siden av.