De mest verdifulle passene i 2018

OSLO 20100124.Politiet innfører lagring av fingeravtrykk i pass fra 6. april. Dette vil gjøre passene tryggere og vanskeligere å manipulere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Solum, Stian Lysberg

Henley & Partners har rangert alle verdens pass for 2018 basert på hvor mange land man kan reise til uten visum. Rangeringen viser at Tyskland har det sterkeste passet, og tyskerne kan reise til 177 av 218 mulige land uten visum, opp fra 176 land i 2017. På plass nummer to finner vi Singapore med 176 land.Tredjeplassen blir delt mellom åtte land: Danmark, Finland, Frankrike, Italia, Japan, Norge, Sverige og Storbritannia. Disse landene kan reise til 175 land uten visum. Helt nederst finner vi Afghanistan. Med dette passet kommer du ikke lenger enn til 24 land uten visum. Deretter følger Iraq og Syria med henholdsvis 27 og 28 land.