DFDS henter inn erfaren Michelin-kokk

DFDS, som daglig seiler mellom Oslo og København, har planer om å oppgradere sin gourmetrestaurant Marco Polo. Ambisjonen er ikke mindre enn «et skyhøyt nordisk nivå».Kevin Thyge Helsinghof, Global Sales Director i DFDS, ønsker nå å legge listen et par hakk høyere for Pearl Seaways og Crown Seaways.I den anledning får rederiet hjelp av den kjente danske kokken Søren Westh. Westh har erfaring fra både Noma og den legendariske restauranten elBulli i Barcelona.- Vi er stolte over maten vi serverer allerede i dag, og vi har over lenger tid drømt om å løfte nivået til et topp nordisk nivå. Derfor bygger vi nå ut et helt nytt kjøkken til Marco Polo, og utvikler en helt ny meny som skal kunne konkurrere med de aller beste, sier Helsinghof.Marco Polo har derfor ansatt Søren Westh som konsulent, samtidig som de henter inn Christian Mortensen som kjøkkensjef. Han har erfaring fra blant annet The Paul i Tivoli og restauranten Kul i København. Førstnevnte beholdt sin stjerne i Michelin-guiden over syv år.- Det er klart det er en utrolig spennende oppgave å gyve løs på. Omgivelsene ombord er utfordrende – det er jo tross alt på vann! I tillegg er det to restauranter på to ulike båter. Det er 14 personer på kjøkkenet som jobber i to uker om gangen – det betyr igjen at teamene på kjøkkenet vil variere fra uke til uke, og fra båt til båt. For en kjøkkensjef er dette noe helt annerledes fra hva jeg er vant til med fra tidligere med tanke på opplæringen i forkant, utviklingen underveis og ikke minst selve matlagingen, sier Søren Westh.Den nye menyen presenteres på Marco Polo 1. mai 2018.